ARACINIZIN BAKIMLARI
GÜNLÜK BAKIMLAR:
Motor Yağının Kontrolü:motor yağ kontrolünün araçta düzenli ve günlük olarak yapılması gerekir. Ve şu adımlar izlenir.
1-) Otomobilinizi düz bir zeminde park edip en az 5 dk. Olmak üzere yağın süzülmesini bekleyin.
2-) Yağ çubuğunu çıkarıp bir bez ya da kâğıt mendil ile silin.
3-) Yağ çubuğunu yerine yerleştirip birkaç saniye bekleyin.
4-) Yağ seviyesini okumak üzere tekrar çıkarın. Yağ seviyesi min. ve max. Seviyeleri arasında, çoğunluklada min. seviyesine yakın olacaktır.
5-) Motora her yağ eklediğimizde her defa kontrol etmek sureti ile max. Seviyesine yaklaşıncaya kadar yağ ekleyin.
6-) Kesinlikle max seviyesini geçmeyin.
7-) Her 10.000 km.’de bir motor yağ değişimi yapın

Yakıt Kontrolü: Aracınızın yakıt seviyesini her gün ilk araca bindiğinizde mutlaka kontrol edin. Aracınızın yakıt ışığı ilk yandığı andan itibaren 30-50 km arası yol gidebileceğinizi unutmayın.

Lastiklerin Kontrolü:Uygun olmayan hava basıncı ileride tamiri mümkün olmayacak hasarların yanı sıra, lastiğin düzensiz ve erken aşınmasına sebep olur. Hava basıncı lastik soğukken ölçülmeli ve mutlaka araç üreticilerinin belirlediği hava basıncı değerlerine uyulmalıdır. Lastik hava basınçlarınız normal değerlerinin altında ise: bu direksiyon simidinde sertleşmeler, Lastiklerin kenar kısımlarından aşınmasına ve araçta yakıt sarfiyatının artmasına yol açar. Çok şişirilmiş lastikler ise: araçta fren mesafesinin uzamasına, lastiklerin ortadan aşınmasına ve Direksiyon simidinde ve araçta titremelere yol açar.

Soğutma Sistemi Su Kontrolü:Aracın Radyatöründe bulunan su seviyesi motor Rölantide çalışırken kontrol edilir. Radyatörde su kanallarının 1 cm üzerine çıkacak kadar su olmalıdır. Aracın soğutma sisteminde su olarak mutlaka saf su tercih edilmelidir.

Hidrolik Fren Yağ Kontrolü: Günlük olarak kontrol edilir hidrolik yağ deposunda ki yağ seviyesi depo kapağının daima 1 cm altında tutulmalıdır.
